Bendsneyder niet naar Q2: P21

Q1
Waar we in de Moto3 weinig verrassingen in Q1 hadden was dit in de Moto2 klasse anders. Met Bo Bendsneyder, Jake Dixon, Albert Arenas, Alonso Lopez en Zonta van den Goorbergh stonden er aardig wat namen in die we normaal direct naar Q2 zien gaan. Voor Lopez begon de sessie slecht, bij het uitrijden van de pitstraat gaf zijn Boscoscuro de geest. Nadat hij geholpen werd door zijn team kon hij alsnog beginnen aan de kwalificatie en wist ook meteen de snelste tijd neer te zetten. Bendsneyder en van den Goorbergh kwamen na de eerste ronde naar een tweede en derde tijd. Mattia Casadei kwam op dat moment ten val in bocht zes. Met nog vijf minuten op de klok stonden beide Nederlanders in de top vier. Lopez had een nieuwe set banden gehaald en kwam daarmee naar de snelste tijd waardoor Bendsneyder zijn plaatsing voor Q2 mis liep. Van den Goorbergh plaatste zich wel voor Q2 met de derde tijd.

Q2
Met Van den Goorbergh en Baltus ging Q2 van start. In de openingsronde werden meteen snelle tijden op de klok gezet. Somkiat Chantra opende gelijk met een 1’49.977 wat slechts een paar duizendsten langzamer is dan het All Time Lap Record. In de tweede ronde kwam Van den Goorbergh ten val in bocht twee terwijl Chantra een ronde later wel het ronde record wist te rijden. Achter hem was Pedro Acosta naar de tweede positie gekomen met Dixon op drie en Filip Salac klom naar de vierde plek. Van den Goorbergh kon na zijn crash nog net op tijd naar buiten om twee rondes te kunnen rijden en wist nog de vijftiende tijd op de klokken te zetten. Ai Ogura wist nog te klimmen naar een tweede plaats waardoor het Idemitsu Honda Team Asia een 1-2 pakte.

Bo Bendsneyder start na een intense kwalificatiestrijd vanaf de eenentwintigste plaats op de grid. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur kwam achttienduizendste van een seconde voor rechtstreekse plaatsing in Q2. Ondanks de nodige obstakels blijft de Nederlander positief gestemd en is hij vastbesloten om deze uitdagingen te overwinnen in de race van morgen.

Bo Bendsneyder (P21): “Vandaag hebben we het gevoel met de motor verbeterd, we hebben de rondetijd verbeterd, maar helaas is het niet genoeg en dat zit me dwars, want we werken superhard. In de ochtend misten we op een haar na helaas directe plaatsing voor Q2 waardoor we in Q1 moesten starten. We moesten via Q1 alsnog door zien te komen, maar dat lukte niet. Ik heb mijn best gedaan, ik dacht dat ik zelf een perfecte ronde had, maar het was niet genoeg. Morgen starten we achteraan, maar ik heb nog steeds vertrouwen en het gevoel dat ik een goede race kan rijden. We blijven werken, houden onze rug recht en richten ons vanaf nu op de race van morgen.”